Bir web sitesi oluşturmaya başlamadan önce bilinmesi gereken bazı noktalar ve temel ilkeler vardır. Web sitenizi oluşturan temel ilkelerin neler olduğunu ve bu ilkeler hakkında detaylı bilgiler şu şekilde sıralanabilir.

İÇERİK

Bir web sitesini oluşturan en önemli element içeriktir. İçerik olmayan bir web sitesi web sitesi olamaz. Web sitenizde bulunan içerikler kullanıcılarınızın web sitenizi ziyaret etme sebebidir.
İçerik dediğimizde aklımıza bir çok materyal gelebilir. Bu materyaller arasında yazılar, resimler, videolar gibi bir çok şey düşünülebilir.Bu materyallerin her biri tek tek yada bir bütün olarak sitenizi oluşturan içerikler olarak tanımlanır. Web sitenizin içeriği kullanıcılarınıza sunmak istediğiniz ile ilgili olarak değişebilir. Bir video sitesi için içerikler videolardan oluşurken, Resim sitesi için de içerikler resimlerden oluşacaktır. Genellikle web siteleri metinlerden oluşan içeriklere sahip siteler olarak göze çarpmaktadır. 
Web sitenizde iyi ve kaliteli bir içeriğe sahip değilseniz, yani özgün olmayan kopya içerikleri web sitenizde bulunduruyorsanız kullanıcılar yeni bir bilgi bulamayacakları için sitenize girmeyeceklerdir. Web sitelerinde içeriğin ne kadar önemli olduğunu buradan anlayabiliriz. Tasarım açısında çok iyi olmayan bir site dahi içeriğinin kalitesi ile çok iyi yerlere gelebilir. Bu durumun tam tersini düşündüğümüzde içerik olarak zayıf fakat tasarım açısından çok iyi olan bir site başarılı olamaz. Çünkü insanlar sadece tasarımı için bir siteyi ziyaret etmek istemezler. Tasarım sadece içeriğimizi destekleyecek bir özellik olmalıdır.
İyi bir içeriğe sahip olmak için dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:
İçeriğinizi Oluştururken Odaklanacağınız Konuya Dikkat Edin
Eğer birden fazla yazarın bulunduğu bir web siteniz yok ise belirli bir konuda içeriklerinizi üreterek o konu üzerine yoğunlaşmak web sitenizin gelişmesi ve üretmiş olduğunuz içeriklerin konusu üzerine bir otorite sahibi olmasına yardımcı olacaktır. Planlama aşamasında web siteniz için belirlediğiniz konu ne ise bu konu üzerine yoğunlaşın. İnsanlar haber siteleri gibi siteler haricinde fazla karışık ve birbirinden bağımsız bir çok konunun olduğu siteleri fazla ziyaret etmek istemeyeceklerdir. 
Kişisel İçerikler Üretmeyi Deneyin
Kişisel olarak yaşadığınız deneyimleri ziyaretçilerinize sunarsanız ziyaretçileriniz sizin sunduğunuz içerikleri başka yerde bulamayacaklarını bilirler. Bu sayede özgün ve eşsiz içerikler üretmiş olursunuz. Bu da web sitenizin değerinin artmasında büyük rol oynar. Eğer genel konular üzerine bir içerik oluşturuyorsanız bu içeriklere kendi fikirlerinizi, yorumlarınızı ekleyerek içeriğinizi kişiselleştirebilirsiniz.
Yüksek Kalitede İçerikler Oluşturun
Web sitenize ekleyeceğiniz içerikler için acele etmeyin. Hazırladığınız içerikleri hazırlamadan önce detaylı bir araştırma yapın. Konu hakkında bilgiler toplayın. Okuyucularınızın merak ettikleri konularda ve onların ihtiyaçlarını giderecek konularda içerik üretmeye çalışın. Bu şekilde ürettiğiniz içerikler okuyucularınıza bilgi verici olacağından okuyucularınız ürettiğiniz içerik nedeniyle memnun kalacaklardır. Memnun kalan ziyaretçiler ise web sitenize tekrar geleceklerdir. Hatta mail listenize abone olarak yazılarınızı kaçırmak istemeyeceklerdir.
Özgün İçerik Oluşturun
Başka web sitelerinin üretmiş oldukları içerikleri kopyalayarak web sitenizde yayınlıyorsanız bu web sitenizde bulunan içeriklerin özgün olmadığı anlamına gelir. Kopya içerikler sunan bir web sitesi hem arama motorları hem de ziyaretçiler tarafından cezalandırılırlar. Ziyaretçileriniz bir saha sitenizi ziyaret etmeyerek sizi cezalandırırken arama motorları da web sitenizi arama sonuçlarında göstermeyerek sizi cezalandıracaktır. Web sitenizdeki içerikleri kendiniz oluşturun. Ürettiğiniz içerik hakkında pek fazla bilginiz yok ise konu üzerine daha önce yazılmış yazıları okuyarak bilgi sahibi olabilir ve bu bilgileri kendi yorumlarınız ile okuyucularınıza sunabilirsiniz.
Eşsiz Bir İçerik Üretmeye Çalışın
Daha önce yazılmış konular hakkında değil de hiç yazılmamış konularda yazılar yazarsanız eşsiz bir içeriğe sahip olmuş olursunuz. Daha önce yazılmış bir konuda yazılar yazıyorsanız topladığınız bilgiler ile konuya kendi bakış açınızı ekleyerek tekrar yazabilirsiniz. Bir örnek ile açıklamak gerekirse; Bir filmin özetini yazmak yerine o film hakkında kişisel düşüncelerinizi yazmak eşsiz bir içerik üretmek anlamına gelir.  
Ziyaretçilerinize Uygun İçerik Üretmeye Çalışın
Web sitenizin ziyaretçilerinin sitenizden beklentilerini ve de ihtiyaçlarını belirleyerek onların istedikleri içerikleri oluşturun. Siteniz için belirlediğiniz hedef kitlenin yetenekleri gibi bir çok konunun yazılarınızın anlaşılabilmesinde etkili olacağını unutmayın. İlk okul seviyesinde ki bir hedef kitle ile yetişkin bir hedef kitle arasındaki fark iki hedef kitle için farklı anlatım ve dil bilgisi kullanmamız gerektiğidir.

SAYFA

Bir web sayfası içinde yazıları, videoları, resimleri ve bir çok elementi barındıran bir ortam olarak düşünülebilir. Bir web sitesi tek bir sayfadan oluşuyor gibi görünse de aslında birden çok sayfanın birbirine bağlı olarak çalışmasından meydana gelir. Bütün içeriğinizi tek bir sayfada bulunduramazsınız. Eğer tek bir sayfada bulundurmak isterseniz bu durum okuyucularınızın erişmek istediği bilgiye erişmesine engel olacaktır. Aynı durum arama motoru optimizasyonu içinde size zorluk çıkaracaktır. Doğru bir seo çalışması yapamadığınızdan arama motorlarında sitenizi bulmak çok zor olacaktır. Bu nedenle web sitelerimizi oluşturan içerikleri sayfalara ayırarak ziyaretçilerimize sunmalıyız.

ANA SAYFA

Ana sayfa bir web sitesinin en önemli bölümüdür. Web sitenizin amacına uygun bir ana sayfa tasarlamak önemlidir. Sitenizin URL'si tarayıcıya yazıldığında ziyaretçilerinizi sitenizin ana sayfası karşılar. Bu nedenle ziyaretçilerinizin dikkatini sitenizin ana sayfası ile çekebilirsiniz. Ana sayfa da bulunan her şey ziyaretçilerinizin ilgisini çekebilecek şekilde yerleştirilmesi gerekmektedir.

Ziyaretçilerinizin genellikle sitenizde bulunan içeriklere ana sayfanız üzerinden ulaşacaklarını düşünürsek web sitenizin ana sayfasında en iyi ve en yeni içeriklerinizi bulundurmak oldukça önemli bir noktadır.

Reklamm

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top