Bütün internet sitelerinin size ulaşmaları için bir web sunucusunda barınması gerekir. Büyük siteler bunun için kendi serverlarını kurarlar. Ancak küçük bir şirket sitesi ya da  bir blog açacak kişinin server kurmasına gerek olmadığı için bu işi ücret karşılığı yapacak hosting şirketleri vardır. Bunun  yanında eğer bu işlere ilgi duyan amatör bir kullanıcı iseniz, bedava bir hosting alarak kendinizi denemek ya da geliştirmek isteyeceksinizdir. Bunun için bazı şirketlerde popülerlik ve denenmişlik adına düşük sistem özellikleri ile size bedava web hosting verebilir.
İşte tam bu noktada devreye nazuka.net giriyor. Site size limitsiz ve süresiz web hosting sağlıyor. Gelişmiş hosting paneli ile kullanmakta pek zorlanmayacağınız sitemize aşağıdaki gibi kayıt olabiliriz.


1-) Önce sitemiz nazuka.net 'e giriyoruz. Aşağıdaki gibi bir anasayfası var. Hemen Sign Up 'a Tıklıyoruz.





2-) Boşlukları resimdeki gibi dolduruyoruz.Daha sonra Save diyoruz.


3-) Hostingimizi kullanabilmek için öncelikle mail hesabımıza girip nazuka.net2ten gelen maildeki linke tıklayarak hesabımızı aktifleştirmemiz lazım. Bunu yaptıktan sonra Create New Account Yazan yere tıklıyoruz.

4-) Burada Select'e Tıklıyoruz.


5-) Eğer bir alanadımız varsa Domain kısmına tıklayıp, oraya domainimizi girerek hostingimizi yaratabiliriz, fakat şimdilik subdomain diyelim ve almak isteyeceğimiz subdomain'i seçelim. Burada web hosting'i aldığımız nazuka.net'i seçtim.Diğer kutuları resimdeki gibi doldurarak Create diyoruz.  


6-) Hesabımız oluşmuş durumda burada Switch diyerek cPanelimize girebiliriz. Ya da yeni bir hesap oluşturacaksak alttaki Create New Account 'a tıklayıp aynı işlemleri yapmamız gerek. Switch'e tıklıyoruz.


7-) Karşımıza aşağıdaki şekilde cPanelimiz çıkıyor. Sitemizle ilgili bütün işlemleri buradan halledeceğiz. Sağ tarafta sitemizle ilgili bilgilerimiz mevcut.


8-) Çıktıktan sonra tekrar cPanele girmek içinde aşağıdaki resimde anasayfanın sağ üst bölümünde cPanel Login ' e Tıklıyoruz.
  

İşte bu kadar basit.
Kaynak; PcDahisi

Reklamm

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top